Alle News Impuls

Winkhaus: pametni prozori

Pametni prozori koji se iz daljine mogu otvoriti i zatvoriti putem aplikacije. © Winkhaus

#IMPULS | activPilot Control elektronički nadzor zatvaranja i otvaranja prozora sofisticirane tehnologije novo je rješenja za sigurnost objekata tvrtke Winkhaus. Ovaj sustav, također, može preuzeti važne zadatke u kućama sa Smart-Home sustavom, stoga je pravo rješenje i za drugi trend: inteligentnu kontrolu objekata.

activPilot Control nudi mogućnost elektroničkog nadzora otvaranja i zatvaranja prozora na razne načine. Posebno prilagođenim kontaktima moguće je regulirati nadzor alarma, kontrolirati klimu ili upravljati napom. Asortiman uključuje senzore koji se nalaze na prozorskom okviru i prebacuju se putem kontaktnog prihvatnika na prozorskom krilu. Radio tehnologija dostupna je u dvije verzije, kao skriveni kontakt neprimjetan u zatvorenom prozoru ili rješenje sa solarnom ćelijom za samodostatan rad energije. Prozori se mogu otvoriti i zatvoriti daljinski putem aplikacije.

Invidualna rješenja

Dostupna su dva sustava: EnOcean s bežičnom tehnologijom i activPilot-Control s priključnim kabelom. Bežični sustav EnOcean, za kojeg nije potrebna instalacija kabele, preporučuje se za naknadno ugradnju. U novim zgradama prednost ima aktivPilot Control sustav. Oba se mogu integrirati u sustav upravljanja objektom.

Kompatibilno sa Smart-Home sustavima

Tehnologija Winkhaus radijskih kontakata temelji se na Reedovim kontaktima s magnetima. Prijenos podataka vrši se pomoću bežičnog sustava EnOcean koji može komunicirati s velikim brojem kompatibilnih uređaja ili se integrirati u postojeće Smart-Home sustave - kao što su 'wibutler' ili 'Tahoma Box' od Somfyja. Winkhausovi radio kontakti lako se mogu umrežiti s drugim inteligentnim komponentama u kući, kao što su upravljanje rasvjetom ili grijanjem. Na primjer, moguće je programirati da se radijator automatski isključi kada se prozor otvori ili da se svjetlosni ili zvučni efekti aktiviraju kada se prozor otvori u odsutnosti stanovnika.

 

WEB KATALOG: activPilot Control

( )