Alle News Impuls

Solido 80 za klizna vrata

Solido 80 je moguće koristiti kod sobnih kliznih vrata od drveta i stakla težine krila do 100 kg. © HELM

#IMPULS | Okov za klizna vrata Solido 80 je zajednički razvijen od tvrtke Schachermayer i tvrtke HELM. Proizveden je u Njemačkoj i svojom modularnom strukturom ispunjava sve veću želju za individualnim dizajnom interijera i maksimalnom udobnošću.

Dobro osmišljen sustav okova, sa svojim savršeno usklađenim komponentama, nudi i za teške konstrukcijske uvjete i ograničen prostor brojna rješenja - od jednokrilnih vrata do višekrilnih sustava s krilima koja se mogu pomicati neovisno, sinkronizirano ili teleskopski, montirana na zidu, stropu ili u zidnoj niši.

Drvo i staklo

Solido 80 je moguće koristiti kod sobnih kliznih vrata od drveta i stakla težine krila do 100 kg. Osnovu sustava čini klasična C-profil vodilica kao i brojne dodatne komponente (okviri, odstojni profili), koje se mogu koristiti u različitim uvjetima ugradnje. Razvoj inovacija ili unapređenja uvijek se odvija pod aspektom besprijekorne integracije u postojeći sustav. 

Inovacije

Najnoviji dodatak je stezni držač stakla visine samo 22 mm, koji omogućuje korištenje potpuno staklenih vrata bez dodatne obrade stakla. Namijenjen je za kaljeno sigurnosno staklo (ESG) kao i za laminirano sigurnosno staklo (VSG), te ga je moguće podešavati po visini nakon ugradnje. U kombinaciji s novom maskom za utiskivanje visine 75 mm postiže se mala visina ugradnje i jednostavan izgled. Maska se može koristiti za drvena i staklena klizna vrata, kod kojih se brtvena četkica jednostavno ugura u masku. Lansiranjem okova Solido 80 u crnoj mat izvedbi dobila se nova nijansa boje, koja modernim prostorijama daje otmjenost i luksuz. KWS ručkice su vizualno savršeno usklađene sa Solido 80 i Helm okovima za klizna vrata. Spektar ručkica se proteže od klasičnih okruglih i kvadratnih rukohvata do ukopnih ručkica, koje se radi uštede prostora postavljaju na krilo vrata ili se upuste u isto ugradnjom u ravnini.

Portal za partnere: Solido 80 okov za klizna vrata

( )