Alle News Impuls

Slavine za kupaonice i kuhinje

#IMPULS | Bilo da se radi o slavinama s jednom ili dvije ručice, miješalicama, termostatskim ili senzorskim slavinama - u tvrtki Schachermayer ćete pronaći veliki izbor slavina za kupaonice, kuhinje ili druge sanitarne prostorije.

Schachermayer web katalog – veliki izbor različitih brendova

U Schachermayeru uvijek pazimo na odabir visokokvalitetnih materijala i pouzdanih proizvoda. U skladu s tim, u ponudi imamo proizvode za kuhinje i kupaonice provjerenih brandova. Na našem web katalogu možete pronaći kuhinjske slavine:

  • Solido by Caressi, Rodi, Grohe, Franke, Granmaster ili Blanco

i kupaonske slavine, tuš garniture, kupaonski pribor:

  • Solido, Dornbracht, Schell ili Kludi slavine
  • Solido by Ideal Standard tuš garnitura
  • Duravit umivaonici
  • Keuco kupaonski pribor

Slavina s jednom ili dvije ručice

Sa slavinom s jednom ručicom temperatura vode i jačina mlaza se mogu regulirati samo jednim pokretom ruke. Na taj način kupci istovremeno imaju nekoliko prednosti: intuitivno rukovanje omogućuje odabir prave temperature vode u vrlo kratkom vremenu, čime se štedi vrijeme i troškovi vode.

Slavina s dvije ručice djeluje drugačije od slavine s jednom ručicom. S ovom vrstom armature hladna i topla voda se odvojeno kontroliraju - pomoću dvije ručice ili dva okretna gumba. Sukladno tome, podešavanje temperature vode vrši se u dva koraka. Slavina je obično dostupna kao slavina s 1 ili 3 rupe.

Zidni odvodni ventil minimalistička je varijanta okova, djeluju puristički i uglavnom se koriste u svlačionicama i toaletnim prostorijama. Skrivena tehnologija karakteristična je za ovu vrstu ugradnje. Na primjer, izljev i upravljačka poluga montirani su nevidljivo - u zid.

Visokotlačne ili niskotlačne slavine

Prilikom odabira prave slavine možete birati između visokotlačne ili niskotlačne slavine.

  • Visokotlačne slavine: Većina kućanstava standardno koristi visokotlačne slavine. One reguliraju opskrbu vodom putem dva priključka za hladnu i toplu vodu. U slučajevima kada postoji centralni dovod vode, treba koristiti visokotlačni priključak. Ovdje je visoki tlak, u Europi obično od 3 do 6 bara, izravno na ventilu.
  • Niskotlačne slavine: Niskotlačne slavine su posebne mješalice namijenjene za spajanje na bojlere ili spremnike tople vode bez pritiska. Koristi se, na primjer, kada korisnici nemaju centralno opskrbu toplom vodom ili kada određene prostorije imaju samo priključak za hladnu vodu. U tom je slučaju između priključka za vodu i jedinice ispod umivaonika spojena armatura niskog tlaka. Ona smanjuje visoki pritisak vode iz bojlera.

Zašto niskotlačne slavine imaju tri priključka?

Karakteristična osobina niskotlačnih slavina su 3 priključka, koja osiguravaju spuštanje pritiska vode prije nego ona uđe u slavinu:

  • 1. priključak: vodi od kutnog ventila kućnog priključka do armature.
  • 2. priključak: hladnu vodu - pod sniženim pritiskom - dovodi u bojler.
  • 3. priključak: vodi toplu vodu iz bojlera u slavinu.
( )