Alle News Impuls

Raznolikost u kupaonici

Današnje kupaonice su wellness oaze i zrače jednostavnom elegancijom. © Villeroy&Boch

#IMPULS | Moderne kupaonice obogaćuju život, budući da je nekadašnja „soba za pranje“ danas jedna od najelegantnije opremljenih prostorija u domu. Sve je moguće: Hydro Walls umjesto pločica, kvake s natpisom, ugradbene košare za rublje, sustavi ladica, ogledala s LED rasvjetom, usklađene boje umivaonika i slavina ili usklađena oprema za ormarića. Sve gore navedeno možete pronaći u Schachermayeru.

Igre boja

Bijela boja je još uvijek popularna, nema sumnje. Međutim, svi koji traže izvanredno, u današnje vrijeme imaju veliki izbor: matirani umivaonici boje antracita, kašmira ili šipka, poput onih proizvođača Duravit, Villeroy&Boch ili Ideal Standard, kupaonicama daju ono nešto posebno. Odgovarajuće slavine u boji i razni dodaci, poput držača ručnika osiguravaju savršen i skladan dizajn malih i velikih kupaonica. Sličice sa simbolima ili kvake za vrata s natpisima, kao što su one proizvođača Marchesi, osiguravaju ispravnu orijentaciju. 

Dobro organizirano

Kupaonica je jedna od prostorija u domu u kojoj se nakuplja puno toga što treba neprimjetno odložiti, ali tako da je i uvijek pri ruci. Unutarnja oprema za ormare, posebno namijenjena kupaonskim ormarićima, nudi mnogo prostora za pohranu ispod umivaonika ili u visećem elementu iznad njega. Jedinstvenim izvlačnim sustavima, kao što je Blum sustav blokiranja polica, dobije se dodatan prostor. Zahvaljujući ovom mehanizmu, izvlačna polica ostaje blokirana na mjestu na kojem želite i može se koristiti kao prostor za odlaganje, npr. košare za rublje iznad perilice. 

Kupaonica bez fuga

Kupaonice potpuno prekrivene malim pločicama su prije bile standard. Današnje kupaonice bi, po mogućnosti, trebale više sličiti wellness oazi i zračiti jednostavnom elegancijom, bez fuga, bez prekida. Hydro Walls (hidrozidovi) – vodootporni zidni elementi od poda do stropa – čine prostoriju većom. Pored toga, manje fuga smanjuje mogućnost formiranja gljivica i kupaonica se može lakše čisti. Tko i na podu želi izbjeći fuge, Vintex Fix je pravi izbor. Fleksibilni gotovi podovi na kojima su, zbog dekora na njima, spojevi neprimjetni. 

Odgovarajuća rasvjeta

U prošlosti su kupaonice, kod planiranja rasporeda u domovima, bile smještene u nekom kutu sa samo jednim malim prozorom. Danas je to Spa prostorija preplavljena svjetlom, ponekad s velikim francuskim prozorima. Osim toga, umjesto fluorescentnih cijevi iz 70-ih godina, danas se koristi LED rasvjeta ugrađena u trake ili ogledala s grijanjem, odnosno s daljinskim podešivačem jačine svjetla koje stvara ugodan ambijent. 

Pretražite naš web katalog i pronađite proizvode za uređenje kupaonice. Više prijedloga i savjeta možete zatražiti kod vašeg trgovačkog predstavnika ili u najbližoj poslovnici. 

 

WEB KATALOG: Portal za partnere 

( )