Alle News Impuls

Grand Paris Express

© fischer

#IMPULS | U sklopu projekta „Le Grand Paris“, francuska prijestolnica će biti povezana s brojnim svojim predgrađima. Najveći infrastrukturni projekt u zapadnoj Europi, “Grand Paris Express”, kojim se do 2030. godine namjerava udvostručiti dužina mreže pariškog metroa, osigurati će dobru povezanost.

U ovaj projekt je uključena i nova konstrukcija linije 16, u kojoj injekcijski mort Fischer FIS EM Plus omogućuje trajno i sigurno spajanje podnih ploča na potporne zidove. Sustav kemijskog pričvršćivanja na gradilištu osigurava siguran i brz napredak. Mort omogućava čišćenje izbušenih rupa vodom, umjesto da se ispuhuju zrakom, stvarajući pritom prašinu i dim. Jedna od prednosti injekcijskog morta FIS EM Plus je njegovo jednostavno skladištenje za koje  nije potrebna nikakva dodatna prostorija s grijanjem. Mort od epoksidne smole samo se ne smije smrzavati. Ostale prednosti uključuju, između ostalog,  trajnu i sigurnu primjenu morta FIS EM Plus. U građevinarstvu, prema normama Eurocode, očekivani vijek trajanja standardnih konstrukcija iznosi 50 godina. 

Posebni zahtjevi

Međutim, zahtjevi za projekt „Grand Paris Express“ još su veći. Za važne i velike infrastrukturne projekte kao što su tuneli podzemne željeznice, vijadukti i elektrane propisano je jamstvo vijeka trajanja od 100 godina. Upotrijebljeni proizvodi također moraju imati ovu dugovječnost. U slučaju kemijskog pričvršćivanja injekcijskim mortom FIS EM Plus, tvrtka Fischer se na vlastitu inicijativu prijavila za Europsko tehničko odobrenje (ETA - European Technical Assessment), kako bi mogla pružiti dokaz o učinkovitosti svojih proizvoda. „Naši proizvodi ispunjavaju tehničke zahtjeve primjene u izgradnji „Grande Paris Express“ linija“, kazao je Jean-Marc Berg, direktor Fischer podružnice u Francuskoj.

Brza primjena

U novoj liniji 15, Fischer Superbond sustav, također, pouzdano učvršćuje kabele i sustave nosača kabela u beton. Ruta od 75 km uključivati će 36 stanica i povezivati 19 općina. To uključuje primjenu 77.000 Fischer RSB ljepila u patroni u izvedbama RSB 8 i RSB 12 mini, zajedno s RG M sidrima u šipkama u odgovarajućoj veličini, za pričvršćivanje kabela na zid i za stropno pričvršćivanje ovjesa i čeličnih ploča za sustave nosača kabela. RSB ljepila u patronama, u kombinaciji sa svojim komponentama sustava, omogućuju jednostavnu i brzu montažu iznad glave - bez vremena čekanja zbog brzog stvrdnjavanja.

 

WEB KATALOG: Ljepilo u patroni RSB

( )