Alle News Impuls

Prostorija za održavanje kućanstva

Višenamjenska pomoćna prostorija više nije mračna praonica iz doba naših baka u kojoj se provodilo što je moguće manje vremena. © istock/onirdongel

#IMPULS | Prilikom organiziranja modernog stambenog prostora svakako je dobro pronaći mjesto za odlaganje, stoga su se tkz. gospodarske prostorije vratile u modu. Pomoćna prostorija za održavanje kućanstva može objediniti više funkcija, od sistematične pohrane stvari do radnog dijela opremljenog za obavljanje različitih kućanskih poslova. Dobro isplanirano, to je smočnica, soba za glačanje, praonica rublja te soba za recikliranje i skladištenje u jednom.

U građevinskim planovima pomoćna gospodarska prostorija često djeluje prilično neupadljivo. Za razliku od dizajnerskog dnevnog boravka, blagovaonice ili kupaonice, kod planiranja joj se poklanja malo pažnje. Ipak, višenamjenska pomoćna prostorija može biti od velike pomoći u kućanstvu, bilo za olakšano obavljanje kućanskih poslova ili pohranu zaliha.

Pomoćni prostor mora biti prilagođen našim potrebama. Jasno definirane funkcije tehničkih i pomoćnih prostorija u kući koje se uklapaju u naš stil života pomoći će da se životni prostor oslobodi od nepotrebne opreme i pomognu u održavanju reda - za ugodan i prozračan dom. Visoki ormari do stropa pružaju dovoljno mjesta za pohranu svega što se ne smije vidjeti na prvi pogled: metle, usisavači, brisači za prozore, krpe, kante, daska za glačanje ili ljestve ovdje se spremaju jednako kao i sredstva za čišćenje. 

Studio za pranje rublja

Naravno, perilica rublja i sušilica, stalak za sušenje, radna površina, sklopiva daska za peglanje, košara za prljavo rublje ili posuda za čisto rublje spremno za peglanje također ne smiju nedostajati. Ovdje vrijedi: dobro planiranje olakšava pranje tijekom cijelog života. Aparati se mogu smjestiti u ormare u visini koja ne opterećuje kralježnicu. Prostor iznad i ispod se može iskoristiti za odlaganje praška za pranje ili košare za odvajanje rublja prema bojama. Praktičan dodatak može biti univerzalno korito za ručno pranje odjeće. 

Čuvanje zaliha 

Pomoćne prostorije često su smještene u blizini kuhinje i imaju funkciju smočnice te se koriste se čuvanje zaliha. Otvorene police pružaju dovoljno mjesta za posude za odlaganje ili izvlake za sanduke za boce. Tu se također mogu smjestiti i malo korišteni električni uređaji kao što je fondue ili raclette set, koji zauzimaju mjesto u kuhinjskim ormarićima. Nema više slaganja aluminijskih limenki ili stakla u garaži. Za te stvari postoji mjesto u dobro strukturiranoj pomoćnoj sobi. Sustavi za recikliranje s pojedinačnim kantama ili izvlake za visoke i niske ormare uvode red u odvajanje otpada. 

Styling-Upgrade

Višenamjenski gospodarski prostor više nije mračna praonica iz doba naših baka u kojoj se provodilo što je moguće manje vremena. Modernim bojama zidova, elegantnim ormarićima ili zelenim biljkama, pomoćna prostorija se može uklopiti u koncept interijera. Kombiniranjem funkcionalnosti i dizajna to postaje ugodan i lijep životni prostor u kojem su glačanje, pranje ili odvajanje otpada sporedna stvar.

Uz ostalo, ovdje se mogu pospremiti zimska odjeća, božićni ili uskrsni ukrasi, vrtna oprema ili alati. Garderobni sustavi - bilo otvoreni ili zatvoreni - pomažu u strukturiranoj organizaciji prostora. Schachermayer nudi izbor raznih perilica i sušilica rublja, sudopera i slavina, garderobnih ili regalnih sustava, kao i sustave za odvajanje otpada i recikliranje. Za uređivanje pomoćnih gospodarskih prostorija pronađite inspiraciju na našem web katalogu.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )