Alle News Impuls

Opremite se za Homeoffice

U Schachermayeru možete pronaći široki asortiman proizvoda za urede. © Triaflex

#IMPULS | Rad od kuće nije nikada bio tako sveprisutan kao ove godine, a "Homeoffice" nije više samo pojam. Tisuće zaposlenika su morali svoje radno mjesto preseliti unutar svoja četiri zida. Radna atmosfera utječe na učinkovitost u poslu, stoga bi radno mjesto u svojem domu trebalo urediti ergonomski, praktično i u pravilnom stilu. Ovdje donosimo praktične savjete i predstavljamo dio proizvoda iz asortimana okova za opremanje ureda.

Promijenjene okolnosti u 2020. godini učinile su rad od kuće izrazito popularnim. Ipak, kada u našim domovima nemamo osiguran prostor za rad to često dovodi do problema. Stolice za blagovaonicu nisu predviđene za osmosatno sjedenje što može uzrokovati bolove u donjem dijelu leđa. U blizini nedostaju utičnice, registratori, prostor za odlaganje ili odgovarajuća rasvjeta. Više se ne osjećamo ugodno u domu, niti imamo strukturirano radno mjesto. To ne mora biti tako. Svi koji provode osam sati dnevno na svom "drugom" radnom mjestu mogu svoj kućni ured urediti točno onako kako žele. 

U našem web katalogu možete pronaći široki asortiman proizvoda za urede: uredski namještaj, radne stolove podesive po visini, uredske stolice, regalne sustave, izvlačne utičnice ili bežične punjače za mobitele. 

Radna atmosfera

• Odvojena soba je savršeno rješenje, ali za kućni ured se može iskoristiti i niša, mjesto uz prozor ili kutak prostorije. Najbolje je odvojiti se od blagavanskog stola, dnevnog boravka ili kuhinjskog šanka.
• Radno mjesto možete prilagoditi vašem stilu u interijeru.
• Radni stol je najvažniji. Obratite pažnju na ergonomiju, stil, funkcionalnost i veličinu prostora.
• Nijedno radno mjesto nije funkcionalno bez prikladnog osvjetljenja. Po mogućnosti pripremite radno mjesto pokraj prozora. U suprotnom, idealno rješenje su stolne svjetiljke.
• Za kreativan i učinkovit rad potrebno je dovoljno prostora za pohranu. Regalni sustavi i police, košare i pretinci uvijek su dobro rješenje na radnom mjestu.
• Tehnički dodaci poput inovativnih stanica za bežično punjenje mobitela ili izvlačne utičnica olakšavaju rad.
• Za biljke, omiljenu šalicu za kavu ili fotografiju voljenih osoba također bi se trebalo naći mjesta u kućnom uredu. 

Postolja za radne stolove

Ergonomsko radno mjesto je važan kriterij za učinkovit rad. Ispravno držanje prilikom sjedenja i rada za radnim stolom postiže se samo ako se radna i sjedeća visina mogu individualno prilagoditi visini tijela. Idealno rješenje za to su postolja za stolove elektronički podesiva po visini poput LegaDrive iz Hetticha. Naš savjet za ispravnu visinu stola: sjednite uspravno za stol, naslonite se, savijte noge pod kutom od 90 stupnjeva, postavite podlaktice na stol i opustite nadlaktice. Unutarnje strane lakta bi trebale biti pod pravim kutom kada dodirujete ​​tipkovnicu računala. Ako to nije slučaj, podesite visinu stola.

Uredske stolice

Svi znamo da dugo sjedenje nije zdravo. Kada se štedi pri kupnji uredske stolice to može dovesti do bolova u mišićima i glavobolje. Ergonomske uredske stolice uvijek su dobar izbor: zahvaljujući različitim mehanizmima, stolica reagira na svaki impuls korisnika i prilagođava se držanju tijela tijekom dugog dana. Na taj način ste u pokretu cijeli dan čak i dok sjedite. U našem asortimanu, osim klasičnih uredskih stolica, možete naći i uredske stolice s lumbalnom potporom (naslon). Kod sjedenja na takvoj stolici ravnoteža zdjelice automatski reagira na bilo koji pomak u težištu tijela i na taj način omogućuje trajnu i sinkroniziranu prilagodbu nagiba sjedala i naslona.

Utičnice i više

U kućnom uredu često nedostaju dvije stvari: prostor i utičnice. Savršeno rješenje tog problema su sustavi utičnica poput onih tvrtke EVOline. Sustav nove generacije Dock Square koji spaja kompaktnost, promjenjivost i pokretljivost na radnom mjestu. EVOline Dock Square se ističe izmjenjivim modulima za podatke i multimediju koji osiguravaju bezgraničnu fleksibilnost u slučaju da se promijene zahtjevi radnog mjesta. Zbog montaže lijepljenjem, Dock Squar se može lako premjestiti na neko drugo mjesto, čak i na staklo. 

Bežični punjači mobitela

Bežične stanice za punjenje u uredima nisu samo u trendu, one također smanjuju "nered" na radnom stolu. Mobitel ili tablet se jednostavno postave na modul za punjenje. Bežični punjači poput Versa ili EVOline mogu se brzo i jednostavno integrirati u namještaj ili ploče stola i omogućavaju bežično punjenje svih mobilnih aparata koji podržavaju QI funkciju punjenja. Signalni ton potvrđuje ispravno postavljanje mobitela na punjač, a plava LED lampica signalizira proces punjenja. Uz to, zahvaljujući savršeno oblikovanom dizajn, bežična stanica za punjenje savršeno se stapa s okolinom.


WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )