Alle News Impuls

Održiva i fer zaštitna odjeća

Održivost i kvaliteta danas su važni kriteriji kod odabira odjeće.

#IMPULS | Održivost je jedno od najvažnijih društvenih pitanja i sve više jedan od kriterija kod odabira odjeće. To se pogotovo odnosi na zaštitnu odjeću, kod koje sve više korisnika očekuje da je proizvedena za dugotrajno nošenje. Tvrtka Kübler Workwear pri tome se oslanja na suradnju s organizacijom "Fairtrade".

Projekt „Supporting Fairtrade Cotton“ oživio je u suradnji projektne grupe i organizacije Fairtrade. Fairtrade ili pravedna tgovina je naziv za oblik nadzirane trgovine, pri kojoj su cijene za proizvode koje se plaćaju proizvođačima obično više od cijena na svjetskom tržištu. Na taj način se želi proizvođačima omogućiti veći i pouzdaniji prihod u odnosu na konvencionalnu trgovinu. Pokret zagovara plaćanja fer cijena, kao i poštovanje socijalnih i ekoloških standarda u proizvodnji. Fairtrade pokret usmjeren je uglavnom na ljude koji su na početku tekstilnog proizvodnog lanca: uzgojivače pamuka. Oni moraju ispuniti Fairtrade standarde da bi dobili certificikat za proizvodnju pamuka. Certificirani uzgojivači uživaju mnoge prednosti: premije, koje se nakon demokratskog izglasavanja mogu upotrijebiti za zajedničke projekte u zajednici. „Zahvaljujući Fairtrade premiji možemo ostvariti mnoge ekološke i edukacijske programe“, rekao je Shailesh Patel iz tvrtke Kooperative Rapar and Dhrangadhra Farmers Producer smještenoj u Indji. „Projekti onečišćenja kišnice, pošumljavanja, izgradnje cesta ili edukacija naše djece jako su nam važni i olakšavaju život uzgojivača pamuka.“

Ostaviti trag

Ljudi žele nositi svoju radnu odjeću s dobrim osjećajem i zbog toga bi održivi i kvalitetni proizvodi trebali biti prepoznatljivi kao takvi. Stoga će u okviru ovog projekta ubuduće biti vidljivo ušiveni „Supporting Fairtrade Cotton“ logo na radnoj odjeći koja se proizvodi pamukom uzgojenim prema Fairtrade uvjetima. Na taj način proizvođači ciljano podržavaju pravednu trgovinu, a krajnji korisnici dobivaju mogućnost da se svjesno odluče za održivu odjeću.

Kübler ACTIVIQ

Bilo da se radi o obrtima, industriji ili slobodnom vremenu - ova radna odjeća namjenjena je svima koji su svakodnevno aktivni u svom poslu i neumorno slijede svoje ciljeve. Materijali i krojevi radne odjeće Kübler ACTIVIQ dizajnirani su za maksimalnu fleksibilnost. Uz to, dok nosite KÜBLER ACTIVIQ uvijek izgledate dobro! To osiguravaju rafinirani detalji, kao npr. brojni džepovi raznih veličina i oblika ili moderne boje u kojima je ova linija proizvoda dostupna. 

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )