Alle News Pogled

Adrenalinska staza hello yellow Pumptrack!

#hello yellow: adrenalinska staza Pumptrack namjenjena je zaposlenicima Schachermayera i njhovim gostima. © Martin Fabian

#POGLED | Tvrtka Schachermayer je svoje zaposlenike u Linzu iznenadila novom atrakcijom. Odmah iza Cineplexxa na BWF zemljištu od kolovoza 2019. godine počeo se stvarati „hello yellow Pumptrack“. „Pumptrack“ je posebno stvorena staza (engl. track) za brdske bicikle, skejtborde ili slične zabavne stvari. Cilj je dobiti na brzini samo prebacivanjem težine i pumpanjem (engl. pumping) na biciklu ili skejtbordu, tako da se tijelo koristi kao instrument ubrzanja.

Vlasnik tvrtke Gerd Schachermayer već je duže vrijeme obožavatelj „Pumptrack“ staza. Prošle je godine napokon ostvario svoj san i za zaposlenike Schachermayera i Rechbergera realizirao jednu takvu stazu, iza Cineplexxa, na zemljištu tvrtke. Obiteljsko poduzeće podržava i promiče zdravlje svojih zaposlenika, kao i njihovu timski orijentiranu suradnju. Staza  „Pumptrack“ je namijenjena promicanju zaigranog kretanja i aktivnosti u zajednici uz zabavan faktor. U planu je integracija „Pumptrack“ staze u redovna događanja za zaposlenike. Biciklistička staza posebno je planirana i izvedena sa stručnjacima tvrtke Schneestern te je dostupna svim zaposlenicima, njihovim obiteljima i njihovim gostima. Površina staze asfaltirana je, dostupna većim skupinama korisnika i prikladna za brdske bicikle, skejtborde, mini skutere ili role. Pored toga, napravljen je poseban dio staze za dječje bicikle. „Pumptrack“ staza na zemljištu tvrtke Schachermayer dobitak je za sve generacije obitelji zaposlenika.

„hello yellow Pumptrack“ nije javni sportski objekt nego objekt namijenjen prvenstveno zaposlenicima Schachermayera. Ipak, kako bi svim zainteresiranim ponudili mogućnost  korištenja, nakon završetka izgradnje staze u proljeće 2020. godine, održavat će se redoviti besplatni treninzi, u suradnji s biciklističkim udruženjima iz Linza „Bikefeeling Down-riders“ i „ASKÖ X-Dream Trendsport“.  

„U današnje vrijeme djeca trpe zbog kroničnog nedostatka vježbe, imaju poteškoće s motoričkim sposobnostima ili čak ne uče pravilno voziti bicikl. Između ostalog, zato što u gradskom okruženju jednostavno nemaju mogućnosti i prostora za razne aktivnosti. To je za mene bio jedan od razloga da u Linzu stvorim nešto novo i jedinstveno. `hello yellow Pumptrack` stazom, osobito kod maloljetnika i mladih osoba, možemo skupiti značajne plus bodove. Novi sportski teren izazvao je entuzijazam i s oduševljenjem se dijeli na društvenim mrežama, a i osobno sam primio mnoštvo pozitivnih reakcija. S pogledom na našu tvrtku, „Pumptrack“ vidim kao sjajnu priliku za sve zaposlenike. Ambiciozni sportaši ga mogu koristiti za vježbanje ili testiranje vlastitih granica, ali i svi ostali će imati priliku isprobati nove stvari, otkriti vlastite talente ili se jednostavno dobro provesti sa svojom obitelji. Uostalom, otvorenost prema novome dio je cjeloživotnog učenja“, samouvjereno je rekao vlasnik Gerd Schachermayer.

( )