Alle News Impuls

Higijena na prvom mjestu

Čišćenje nije jednako dezinfekciji - to naravno vrijedi i u kućanstvu. © Staloc

#IMPULS | Studije pokazuju da vlastiti dom često puta smatramo čišćim nego što u stvarnosti jest. Kuhinjske krpe, kvake, daske za rezanje ili slavine kontaminirane su bakterijama i spadaju u najprljavija područja doma.

Većina infekcija se prenosi rukama. Kvake od nehrđajućeg čelika su posebno pogodna podloga za razmnožavanje gljivica, virusa i bakterija. Čišćenje nije jednako dezinfekciji - to naravno vrijedi i u kućanstvu. Na velikim površinama često vrebaju nevidljive opasnosti, neki uzročnici bolesti mogu preživjeti i po nekoliko mjeseci. Područja koja se svakodnevno koriste od više osoba su savršena podloga za razmnožavanje raznih mikroorganizma. WC, kupaone, rukohvati i radne površine bi se i u privatnim domovima trebalo dezinficirati jednom tjedno.

Sigurnost u domu

Osjetljivo područje kuhinje zahtjeva dodatne mjere kako bi se održalo čistim. Redovita dezinfekcija površina, odvojena prerada sirovih namirnica, tjedna izmjena spužvica, pranje kuhinjskih rekvizita vrućom vodom... sve to su radnje koje će osigurati čistoću i sigurnost u kuhinji. 

Široki asortiman sredstava za čišćenje možete pronaći na našem web katalogu! 

 

 

WEB KATALOG: Staloc čistači

WEB KATALOG: Staloc maramice

( )