Alle News Impuls

Ergonomsko radno mjesto

Veliki izbor proizvoda koji mogu olakšati rad u uredu možete pronaći na našem web katalogu.

#IMPULS | Ergonomsko radno mjesto tijekom dugog radnog dana osigurava potrebnu koncentraciju. Loše osvjetljenje i nepravilan sjedeći položaj previše opterećuju kralježnicu, mišiće i oči, što može negativno utjecati na kvalitetu rada. U našem web katalogu možete pronaći veliki izbor proizvode koji olakšavaju cjelodnevni boravak u uredu.

Pojam ergonomija se sastoji od grčkih riječi “ergon” (rad) i “nomos” (zakon). To bi trebalo značiti da se radni uvjeti prilagođavaju ljudima, a ne obrnuto. Udobne uredske stolice, sustavi stolova podesivih po visini, uredske svjetiljke ili punjači mobitela i tableta integrirani u stol samo su dio naše široke ponude koja olakšava cjelodnevni boravak u uredu.

Opušteno sjedenje

Ljudi zaposleni u uredima, u svom radnom vijeku, sjede za stolom prosječno 80.000 sati. Iz toga razloga bi se trebalo posebno obratiti pažnja na odabir ergonomske uredske stolice i položaj sjedenja. Jer ništa nije pogubnije za tijelo od ukočenog položaja u kojem mišići i kosti nisu stimulirani.

Teška glava

Naslon za glavu se često podcjenjuje kada su u pitanju uredske stolice. Naša glava u prosjeku teži impresivnih pet kilograma. Kod dugotrajnog rada za računalom glava se mora satima stabilizirati, što dovodi do napetosti u mišićima vrata i ramena. Podesiva potpora za vrat može pomoći. Ruke također treba redovito rasteretiti kada se radi s mišem i tipkovnicom, koristeći individualno podesive naslone za ruke. Stabilizacija za kralježnicu je također izuzetno važna: trodimenzionalno oblikovane trake za leđa pružaju optimalnu potporu, podupirući tako leđa i trbuh.

Podešavanje visine

Uredske stolice s "punom uslugom" mogu biti masivne i zauzimati previše prostora. Alternativa, koja također nudi potpunu udobnost, je manja verzija ergonomske stolice s niskim naslonjačem. Takve su stolice savršene kada se na radnom mjestu sjedi i stoji. Kad smo već kod stajanja, moderni sustavi stolova s podesivim postoljima se mogu koristiti sjedeći i stojeći. Pravilan balans i česta promjena položaja  između sjedećih i stojećih aktivnosti, optimalno pokriva potrebu za kretanjem tijekom radnog dana. Stolovi podesivi po visini svakako predstavljaju radni model budućnosti za održavanje tijela i duha u formi. Osim toga, zaposlenici se manje žale na probleme s leđima i znakove umora, rasterećuju se vratni mišići, pokreće se cirkulacija i povećava produktivnost.

Čuvanje vida

Od velike važnosti na radnom mjestu je pravilno projektirana stropna rasvjeta. Kada prirodni izvor svjetlosti nije dostupan, klasična  stolna svjetiljka, koja ima mogućnost podešavanja jačine ili boje svjetla je dobra alternativa.

Veliki izbor proizvoda koji mogu olakšati rad u uredu možete pronaći na našem web katalogu.

 

WEB KATALOG: Portal za partnere

( )