Alle News Impuls

Ekološko rješenje za ladicu

Moderni, a održivi predmeti i materijali - OrganiQ umetci za ladice. © OrganiQ

#IMPULS | Prilikom unutarnjeg uređivanja stambenih prostora sve je veća potražnja za održivim predmetima i materijalima. Ekološka rješenja su u modi. Novo u Schachermayer ponudi su umetci za pribor za jelo OrganiQ, koji ispunjavaju upravo te zahtjeve, a izrađeni su od konoplje i kenafa.

Stavite svoj pribor za jelo u ladicu s umetkom koji se sastoji od 78 posto konoplje i kenafa, u jednakim dijelovima. Preostalih 22 posto je duromer na vodenoj bazi bez formaldehida i fenolne smole. 

OrganiQ je naziv ekološkog kompozitnog materijala koji je razvijen u tvornici za preradu drva u njemačkom gradu Rockenhausen u suradnji s Tehničkim sveučilištem u Kaiserslauternu. Umetci se proizvode u tvornici udaljenoj od Rockenhausena samo nekoliko kilometara. Na taj način može se zajamčiti i ušteda emisija CO2 tijekom transporta.

Konoplja i kenaf

Prednost prerade konoplje i kenafa je njihov brzi rast na neplodnom i nezahtjevnom tlu i vezivanje ugljičnog dioksida. Također imaju izvrsna mehanička svojstva. Inovativna tvornica za preradu drva u Rockenhausen, koja godinama proizvodi visokokvalitetne drvene proizvode za unutarnje opremanje, iskoristila je ove prednosti. Konoplja se smatra jednom od najstarijih kultiviranih biljaka čovječanstva i vrlo je otporna. Zbog toga, umetak za pribor za jelo OrganiQ ima dulji vijek trajanja i mogućnost recikliranja. Kenaf je sličan juti, ali je manje osjetljiv na svjetlost i također ima dobra svojstva istezanja i savijanja.

Poznati proizvođači kuhinja već su počeli nuditi umetke za jelo OrganiQ. Od sada ih možete naći i u Schachermayeru. Naši referenti u telefonskoj prodaji i prodajni predstavnici rado će vas savjetovati. 

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )