Alle News Impuls

Blum Aventos: funkcionalni multitalenti

Blum, pokretač inovativnih okova za namještaj, modernizirao je svoju seriju podizno-preklopnih okova Aventos. © Blum

#IMPULS | Tvrtka Blum iz Vorarlberga, pokretač inovativnih okova za namještaj, modernizirala je svoju seriju podizno-preklopnih okova Aventos. Predstavljamo Aventos HF, HS i HL top – savršen spoj funkcionalnosti i dizajna u kompaktnom obliku. Dizajn je smanjen, funkcionalnost poboljšana i izgled prilagođen. Bilo da se radi o preklapanju, zakretanju ili podizanju - sve vrste podizno-preklopnih okova sada su dostupne kao kompaktna top verzija i nude raznolike mogućnosti za sve stambene prostore.

Blum se suočio s izazovom koji je redefinirao svijet podizno-preklopnih okova Aventos: smanjili su dimenzije, optimizirali funkcije i prilagodili dizajn. Pomoću okova iz asortimana Aventos top moguće je postavljanje novih naglasaka u dizajnu stambenih prostora, kombiniranjem ergonomskog kretanja s funkcijom i poigravanjem s različitim vrstama okova. Bilo da se radi o sklapanju, zakretanju, podizanju ili preklapanju, sve vrste podizno-preklopnih okova sada su dostupne kao kompaktna verzija sustava top. Elegantno oblikovane okove moguće je bojom uskladiti s namještajem ili ih ugraditi kao dražestan kontrast – spremnici energije skriveni su iza svilenobijelih, svijetlosivih ili tamnosivih pokrivnih kapica. Individualni elementi za brendiranje čine sustave Aventos HF top, HS top, HL top i HK top jedinstvenima. Kod okova iz asortimana Aventos top postoje dvije mogućnosti za postavljanje spremnika energije: pomoću sistemskih vijaka ili integriranog pronalaska položaja. Integrirano prigušivanje Blumotion i ograničenje kuta otvaranja također se može jednostavno namjestiti. Montaža bez alata i intuitivno pokretanje električne podrške pri otvaranju Servo-Drive zadovoljavajuće su jednostavni. Posebno tiha pogonska jedinica jednaka je za sve top sustave. Čak i s ovim praktičnim dodatkom, okovi za preklope oduševljavaju svojim ravnim linijama i tankim dizajnom.

HF top za sklapanje

Dojmljiv izgled koji oduševljava i rukovanjem: pomoću sustava Aventos HF top za podizno-preklopne okove, moguća je izrada velikih preklopa s dvodijelnom frontom. Preklop nudi mnoštvo dizajnerskih opcija kod visokih i srednjih gornjih ormarića: od uskih ili širokih aluminijskih okvira preko kombinacija materijala pa sve do asimetričnih visina fronti. Zahvaljujući integriranom graničniku kuta otvaranja fronta ne udara u strop. Veliki podizno-preklopni okovi do 1200 mm visine nude savršeno mjesto za brzo skrivanje kuhinjskih uređaje i postavljaju kreativne dizajnerske naglaske s asimetričnim frontama i kombinacijom materijala.

HL top za podizanje

Okov za preklope Aventos HL top omogućuju neograničenu slobodu kretanja. Pogodan za ormare iznad radnih površina, ovaj okov s podiznim preklopom savršen je izbor za ugradnju u korpuse visine do 580 mm i širine 1800 mm. Preklop omogućuje elegantno sakrivanje električnih uređaja iza kuhinjskih fronti i učinkovito korištenje prostora. Tehnologija Blumotion jamči nježno, tiho zatvaranje, a fronte ostaju podignute točno na odabranom mjestu. Jednostavna primjena: ugradnja bez alata, trodimenzionalno podešavanje fronte i simetrične poluge. Skladan izgled upotpunjuje električna podrška za otvaranje, koja reagira na lagani pritisak i jednako nježno se zatvara pritiskom na gumb. Sustav Aventos HL top omogućuje i primjene sustava otvaranja pod kutom i sustava otvaranja pregibom kao i tanke fronte od 8 mm.

HS top za zakretanje

Okov za preklope Aventos HS top nudi osjećaj bestežinskog stanja i omogućuje iznimno lako kretanje velikih jednodijelnih fronti. Preklop omogućuje nesmetani pristup pohranjenim predmetima te istovremeno osigurava razmak od gornje strane korpusa. Savršeno za integriranje u svaki dizajn interijera. Elegantnim pokretima do pregledne unutrašnjosti ormarića: čak i kod velikih preklopa poprečno stabiliziranje nije potrebno. S pomoću sustava za pričvršćivanje Expando T moguće je pričvršćivanje fronte od samo 8 mm debljne. 

S moderniziranom Aventos top serijom, tvrtka Blum je još jednom pokazala svoju sposobnost stvaranja inovativnih rješenja koja besprijekorno spajaju dizajn i korisničko iskustvo. Svaki je model pažljivo osmišljen odgovor na različite potrebe i stilove kupaca, bilo kroz glatko kretanje velikih preklopa, učinkovito korištenje prostora ili estetsku integraciju u postojeće koncepte stanovanja.


WEB KATALOG: Aventos podizni okovi 

WEB KATALOG: Aventos TOP podizni okovi

( )