Alle News Impuls

Ugodna toplina iznutra

Infracrvene ploče za grijanje stvaraju ugodnu toplinu na svakom radnom mjestu.

#IMPULS | Infracrvene zrake nevidljive su ljudskom oku. Ipak, one prodiru u kožu i iznutra stvaraju ugodnu toplinu. Pozitivan utjecaj na zdravlje znanstveno je dokazan. Takvu vrstu grijanja moguće je koristiti i u vlastitom domu s infracrvenim pločama za grijanje ili toplinskim zrakama u infracrvenim kabinama.

Riječ Infra potječe iz latinskog jezika i znači "ispod". Područje ispod crvenog ruba vidljivog spektra svjetlosti naziva se "infracrveno". Upravo tu prodiru infracrvene zrake i šire energiju preko krvožilnog sustava po cijelom tijelu. Infracrvena dubinska toplina je vrlo ugodna i svojim posebno dubokim toplinskim učinkom pozitivno utječe na tijelo. Liječi i opušta mišiće i tetive, potiče izgradnju kostiju, uklanja bol, oživljava kožu, regulira krvni pritisak, potiče metabolizam, krvotok i srčani mišić, djeluje pozitivno na probavu, na energetske centre, aktivira imunološki sustav i relaksira organizam. Boravak u infracrvenoj sauni poseban je wellness izlet za cijelo tijelo, a duboka vrućina pogodna je i za starije ljude i djecu.

Kompletan spektar

Dubinski grijači poput onih iz tvrtke Thera-Med® isijavaju toplinu u kompletnom infracrvenom spektru, koji je najsličniji prirodnim sunčevim zrakama. Kratkovalne infracrvene zrake prodiru u donje slojeve kože, transportiraju više kisika u zahvaćeno područje i potiču metabolizam. Na taj se način kombinira opuštanje mišića i pojačani protok krvi, što ima protuupalno i analgetsko djelovanje. 

Ekonomično

Pozitivna energija infracrvenih zraka više se ne koristi samo u wellness centrima i saunama. Korištenjem grijačih ploča unutar naša četiri zida, "zdrave zrake" su se uselile i u naše domove. Uz uobičajeni sustav grijanja, infracrvene grijače ploče na brz i jednostavan način osiguravaju poželjnu temperaturu, na primjer u prostorijama koje se ne koriste stalno, poput podruma, ureda, kupaonica ili kućama za odmor. Dugovalne infracrvene zrake aktivno zagrijavaju gornji sloj kože, koji se blago zagrijava po cijeloj površini. Grijače ploče, poput SIKU Infraplate, brzo se postavljaju na zid ili strop i mogu se uključiti putem termostata. Zahvaljujući svom bezvremenskom i tankom dizajnu, ploče se savršeno uklapaju u moderne interijere, imaju visok stupanj učinkovitosti od 98 posto, nježno zagrijavaju tijelo iznutra i osiguravaju ugodnu klimu u sobi bez prašine.


Uvjerite se sami u brojne mogućnosti infracrvenog zračenja. Zatražite više informacija u našim prodajno-izložbenim salonima ili kod naših prodajnih predstavnika.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )