Alle News Impuls

STALOC u Le Mansu

Timski kolege s kojima će Fassbender dijeliti automobil sa startnim brojem 93 su Porscheovi tvornički vozači i STALOC piloti Richard Lietz i Felipe Fernandez Laser. © Staloc

#IMPULS | Nakon uspješnog ulaska u svijet automobilstičkih utrka glumaca Paul Newmana i Patricka Dempseyja, sljedeći koji je krenuo njihovim stopama je holivudski glumac Michael Fassbender. Uz podršku ekipe Proton Competition, sponzorirane od tvrtke Staloc, 43-godišnji Fassbender je 2020. godine vozio na najstarijoj automobilističkoj utrci izdržljivosti Le Mans. Njemačko-irski glumac u svojoj debitantskoj sezoni vozi Porscheu 911 RSR za ekipu kojoj je na čelu vlasnik tima i prijevozničke tvrtke Christian Ried.

Glumci, pjevači i poznate osobe drugih profesija nisu rijetkost u utrkama, a dvojica slavnih hollywoodskih glumaca koji su uspjeli postići globalno prepoznatljiv rezultat su Paul Newman i Patrick Dempsey. Na sličnom putu je i Michael Fassbender. Holivudski glumac opisao je svoju strast prema automobilističkim utrkama: „Već i prije nego što sam počeo glumiti, sanjao sam o sudjelovanju na velikim utrkama. Znao sam da to želim još od malih nogu. Moj otac je bio strastveni vozač i puno me naučio o vožnji i automobilima.“  

Prelaskom u europsku seriju Le Mans, glumac je stigao do sljedeće faze svoje automobilističke karijere. „Biti će uzbudljivo vidjeti kako se Michael razvija na putu prema 24 sata Le Mansa“, rekao je vlasnik tima Christian Ried. Njegov automobil biti će Porsche 911 RSR iz 2017. godine, kojim operira njemački tim Proton Competition. Timski kolege s kojima će dijeliti automobil sa startnim brojem 93 su Porscheovi tvornički vozači i STALOC piloti Richard Lietz iz Austrije i Felipe Fernandez Laser iz Njemačke. „Za tvrtku Staloc i naše proizvode, suradnja s Proton Competition nudi idealnu osnovu za pokazivanje visoke kvalitete i pouzdanosti naših proizvoda. Vrhunac FIA svjetskog prvenstva u izdržljivosti, utrka 24 sata Le Mans, zahtijeva vrhunske performanse od čovjeka, stroja i materijala”, rekao je Lukas Stankovsky direktor tvrtke Staloc. 

STALOC najviša kvaliteta

Bez obzira osigurava li Staloc Power čistač na bazi pjene optimalnu vidljivost tijekom utrke, Staloc 2S70 zaštita vijaka osigurava i brtvi spojeve s vijcima, kako bi se spriječilo odvajanje prilikom vibracija ili Staloc vrhunsko strukturno ljepilo HP-950 spaja  i popravlja skupe dijelove od karbonskih vlakana - mogućnosti primjene u Proton Competitionu su izuzetno svestrane. A onaj tko po noći vozi u Le Mans brzinom od preko 300 km/h to će apsolutno cijeniti.


WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )