Alle News Impuls

Spojne lajsne: jednostavno, stabilno & nevidljivo

Uzorci se mogu naručiti u Schachermayeru. © SCH/M.Reichl

#IMPULS | Estetika namještaja definira se njegovim oblikom. Kako i gdje se namještaj spaja kupcu je nebitno - vidljivi spojevi nisu poželjni. Arhitektonski dvojac Seilkern nudi savršeno rješenje za ovaj problem: spojne aluminijske lajsne s utorima i čahurama za skriveno pričvršćivanje.

Nevidljivo spajanje namještaja u novoj izvedbi tradicionalnog načina spajanja „lastin rep“. Aluminijska spojna lajsna se postavlja u policu i prihvaća zavrnute čahure sa suprotnog dijela. Nije potrebno frezanje ni bušenje polica, izgled namještaja je estetski ugodan. Što je čvršće zategnut vijak čahure, polica se teže gura, pa je jači učinak stezanja. Spojni dijelovi su međusobno čvrsto pričvršćeni, nije potrebno dodatno blokiranje. Ako se vijak čahure malo popusti, dva dijela se lako pomiču jedan prema drugom. 

Jednostavno učinkovito

Cijeli sustav spojnog okova je izuzetno stabilan i odlikuje se velikom nosivošću, iako je sastavljen od jednostavnih dijelova. Spojna lajsna najbolje podupire fiksne spojeve. Čvrsti spoj između lajsne i čahure sprječava, na primjer, izbočenje u policama, jer spoj može biti izložen vlačnim opterećenjima. Kod namještaja od tvrdog drva nije potrebno ugraditi lajsnu. Posebnim glodalom ona se može glodati izravno u drvo. To štedi vrijeme i materijal.

Ovaj sustav spojnog okova se može ugraditi naknadno u postojeći namještaj i tako ga učvrstiti i stabilizirati. Prednosti za kupce su očite. Potpuno neprimjetno nastaje stabilan namještaj, a da pri tome visokokvalitetne površine ostaju zaštićene. Uz to, spojevi se lako mogu popustiti te jednostavno prilagoditi i nadograditi. Police se također mogu mijenjati po želji i prilagoditi individualnim potrebama. Područja primjene su široka, a brza i jednostavna obrada nudi mnoštvo mogućnosti. Obrt i industrija koriste mogućnosti za ugradnju u niše te za konstrukciju stražnjih zidova, polica i korpusa. Od visokokvalitetne opreme za trgovine do izrade izložbenog štanda i namještaja za uređivanje interijera - nema ograničenja za vaše želje i ideje.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )