Alle News Impuls

Spavanje u malom prostoru

Danas postoji širok izbor elegantnih i stabilnih podiznih kreveta koji spajaju udobnost i funkcionalnost. © Pessotto

#IMPULS | Stambeni prostor postaje sve skuplji, zbog čega kompaktna rješenja opremanja igraju sve važniju ulogu. Želimo kuhati, spavati, jesti, raditi i odmarati se u istoj prostoriji, ali nema uvijek dovoljno mjesta za sve naše potrebe. Podizni krevet sada doživljava pravu renesansu: potpuno renoviran, moderan i udoban, savršeno se uklapa u promišljen dizajn interijera. U našem web katalogu za vas smo saželi vrhunske ideje i rješenja koja štede prostor, uključujući inspiraciju za rasvjetu.

Podizni kreveti imaju pomalo zastarjeli imidž: u prošlosti su ih često povezivali s neudobnim površinama za ležanje i klimavom konstrukcijom, no moderni razvoj i napredni materijali otklonili su probleme koji su se prije pojavljivali. 

Danas postoji širok izbor elegantnih i stabilnih podiznih kreveta koji spajaju udobnost i funkcionalnost. S različitim vrstama madraca, podizni kreveti prikladni su za povremeno korištenje i udobnost svakodnevnog spavanja. Visoko kvalitetni modeli često nude madrace s memorijskom pjenom ili opružnom jezgrom za ugodan san. 

U stilu 

Spavanje u malom prostoru postaje sve popularnije: tokom dana bi trebalo u istom prostoru raditi, jesti i živjeti. Ovi svestrani kreveti su idealni za sobe za goste, male stanove, vikendice ili kao pomoćni krevet u skučenim prostorima. Navečer, kada gosti odu, dizajnerski ormar u dnevnom boravku se pretvara u udobno mjesto za spavanje. U našem web katalogu možete pronaći odgovarajući Pessotto okov za preklopne krevete uključujući mehanizme za preklopne krevete, okvire kreveta i podnice. Pessotto je jedan od vodećih dobavljača podiznih kreveta i proizvodi više od 200.000 spavaćih soba godišnje. Silvy je sustav za samonosivi krevet na kat s manualnim uravnoteženim otvaranjem s prepustom, bez postavljanja na pod. Namijenjen je za ormare s vratima u ravnini. 

Skriveni prostor za pohranu

U slučaju da imate vlastitu spavaću sobu, krevet s prostorom za odlaganje je dobra ideja: kod podnice za krevet Pratik, 14 letvica izrađenih od parom savijenih, prešanih i lijepljenih ploča od bukove iverice postavlja se izravno u okvir pomoću plastičnih kapa. To znači da se krevet može lako otvoriti i zatvoriti i taj prostor koristiti za, na primjer, posteljinu. 

Rasvjeta 

Rasvjeta igra važnu ulogu u dizajniranju dnevne/spavaće sobe. Ovdje također postoje razne mogućnosti korištenja neizravnog ili izravnog svjetla bez potrebe za velikim sobnim svjetiljkama. Skrivene LED trake poput Flexyled AT6 ili zidne svjetiljke poput elegantne Tazzol Pro s pokretnom glavom i integriranim prekidačem, daju prostoru za spavanje dodatnu udobnost. Svjetiljke za uzglavlje kreveta poput Area Light s funkcijom prigušivanja, također se odlično uklapaju u cjelokupnu sliku. 

Ukratko, preklopni kreveti idealno su rješenje za svakoga tko želi optimizirati skučeni prostor, a istovremeno pružiti udobnu mogućnost spavanja za goste ili sebe. Zahvaljujući svojoj praktičnoj konstrukciji i svestranom dizajnu, preklopni kreveti savršeno su rješenje za svakoga tko cijeni fleksibilnost i udobnost.

 

WEB KATALOG: Pessetto podizni kreveti

WEB KATALOGRasvjeta za uzglavlje

( )