Alle News Impuls

Skrivena snaga prozorskog okova

Skrivena snaga: snažan okov koji se ne vidi dok je prozor zatvoren. © MACO

#IMPULS | Moderni stambeni objekti slijede trend ravnih i čistih linije bez suvišnih elemenata - estetika prozora je u prvom planu. Sukladno tome, odabir kvalitetnog prozorskog okova je jedan od osnovnih zahtjeva. Pravo dizajnersko rješenje nudi tvrtka MACO: potpuno skrivena kutna spojnica Multi Power.

Skrivena snaga: snažan okov koji se ne vidi dok je prozor zatvoren. Estetika, funkcionalnost i sigurnost, odnosno dobra toplinska izolacija i protuprovalna zaštita do razine RC 3 sada se mogu postići s potpuno skrivenom kutnom spojnicom Multi Power. Ovaj sustav okova može podnijeti težine prozorskog krila do 130 kg i balkonskog krila do 150 kg na drvenim i PVC elementima, a moguće ga je ugraditi i u trokrilne prozore. Uz ove impresivne karakteristike potpuno skrivene Multi Power kutne spojnice iz MULTI-MATIC sustava okova, ugradnja posebno uskih elemenata s krilom i okvirom u istoj ravnini se može lagano i jednostavno realizirati.

MULTI POWER

Potpuno skrivena kutna spojnica predstavlja tehnologiju spojnica za novu generaciju okretno-nagibnih prozora. Zahvaljujući mogućnosti izvedbe balkonskih vrata bez prepreke sukladno normi DIN 18040 ili ÖN B 1600, zamke od mogućeg spoticanja i opasnost od ozljeda zbog pada preko praga pripadaju prošlosti. Značajna prednost skrivenog okova Multi Power je lagana ugradnja u novim i postojećim objektima. S dodatno pojačanim krilom njegova težina se preusmjerava u okvir od drva ili PVC-a i na taj način se rasterećuje kutni ležaj. Drvene prozore različite veličine s najvećim mogućim staklenim površinama kod kojih se okvir samo neupadljivo nazire, također je moguće ugraditi s uskim profilom od samo 10 mm i to sa skoro nepromijenjenom nosivošću. U izvedbi ugradnje krila u jednoj ravnini, fuga postaje element lijepog dizajna. Potpuno skriveni zaokretno-otklopni okov Multi Power u kombinaciji s MACO pragom TRANSIT u potpunosti ispunjava dosljedno rastuću potrebu za rješenjima sa skrivenim okovima i dodatno poboljšava toplinsku izolaciju.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )