Alle News Impuls

Ritam svjetlosti

© Domus Line

#IMPULS | Dvije riječi karakteriziraju današnji način života: održivost i zdravlje. Ušteda energije sve je češća tema, sve više vremena provodimo kod kuće, bilo da se radi o kućnom uredu, učenju na daljinu ili slobodnom vremenu. Stručnjak za rasvjetu Domus Line prepoznao je te znakove vremena i razvio specifičnu kolekciju s linijom D-Motion proizvoda koji su prilagođeni ljudskom bioritmu.

Svjetlost nam je potrebna, u to nema sumnje. Međutim, nije nam isto svjetlo potrebno tijekom cijelog dana. S D-Motion rasvjetom tvrtke Domus Line moguće je konfigurirati intenzitet i boju svjetla: hladnije boje ujutro i toplije navečer. Na taj se način postiže zdravije i učinkovitije okruženje, a svjetlo se prilagođava bioritmu: biološka učinkovitost visokokvalitetnog svjetla ima značajan utjecaj na sposobnost koncentracije mozga, fizičko i psihičko blagostanje, te zdravlje općenito.

Daljinski upravljač ili pokret ruke

Linija proizvoda D-Motion s integriranom tehnologijom Signify Philips Lighting EnbLED može se koristiti za sve vrste namještaja – od kuhinjskog do onog u dnevnom boravku ili kupaonici. Općenito, postoje dvije mogućnosti upravljanja rasvjetom: Griod D-Motion i Joy D-Motion. Prvi je bežični prekidač s okruglim, ergonomskim prihvatom. Svim D-Motion svjetlima spojenim na prijamnik upravlja se i dinamički kontrolira putem radio kontrole. S druge strane, Joy D-Motion je beskontaktni infracrveni prekidač koji omogućuje paljenje i gašenje svjetla brzim pokretima ruke. Intenzitet svjetla, tj. prigušivanje, te temperatura boje s prirodnim ili toplim svjetlom također se mogu regulirati senzorom.

Svi uređaji iz D-Motion kolekcije, odnosno svjetliljke, upravljački sustavi i napajanja, opremljeni su dvopolnim ožičenjem, polariziranim Domus Line Micro24 konektorom i napajanjem od 24 VDC. 

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )