Alle News Impuls

Podovi za toplinu vašeg doma

Gotovi parket - seljački pod nauljeni, hrast uski god © SCH

#IMPULS | Podne obloge od prirodnih materijala u prostorijama doma u kojima najviše boravimo sve su više tražene. Podovi od prirodnog drva značajano utječu na toplu i opuštenu atmosferu u prostoriji. Sve to - i još mnogo toga - nudi naši novi asortiman podova od prirodnog drva Solido.

Sve podne obloge od prirodnog drva Solido su na zalihi u našem centralnom skladištu u Linzu i dostupne su u svakom trenutku. U ponudi su nauljeni seljački podovi od hrasta u različitim izvedbama gornjeg sloja (uski god, široki god, divlji) i dvije vrste od jasena s lakiranom površinom te lakirani brodski podovi od javora, jasena i hrasta. Novitet u asortimanu je nauljeni gotovi parket koji se postavlja u klasičnom uzorku riblje kosti križnim klik spajanjem i svakom interijeru daje notu elegancije.

Samo prirodno

Hrast za drvene podove Solido raste u europskim šumama otprilike 50 do 100 godina prije nego što se može preraditi u podne obloge. Za to vrijeme drveće upija atmosferu šume te floru i faunu iz svog okruženja. Na taj se način stvara jedinstveni prirodni proizvod koji odražava njegovu ljepotu i vrijednost, a pažljivom daljnjom obradom donosi "mali komad šume" u naše domove.  

Troslojna podna obloga

Podovi od prirodnog drva Solido imaju troslojnu strukturu. Gornji sloj je izrađen od odabranih europskih vrsta drva odgovarajuće debljine i zaštićen je lakom ili prirodnim uljem. Srednji sloj se sastoji od mekog drva koji je, u odnosu na gornji i donji sloj, postavljen poprečno. Zahvaljujući ovoj strukturi može se spriječiti da drvo reagira na temperaturne razlike zbog kojih može doći do stvaranja pukotina, bubrenja ili škripanja.  

Nauljeno i spremno za postavljanje

Prirodno ulje polako prodire u strukturu drva, stvrdnjava se i impregnira i tako štiti od prljavštine i vlage. U tvornici se nanose dva sloja prirodnog ulja, tako da se po podu može hodati odmah nakon postavljanja.

5 Gc – klik spoj za brzo postavljanje

Brzo i jednostavno postavljanje s 5 Gc spajanjem (klik spoj). Za postavljanje ili skidanje nisu potrebni dodatni alati. 

Na našem Web katalogu uz opise proizvoda se nalaze i video upute koje prikazuju postavljanje SOLIDO podnih obloga.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )