Alle News Impuls

Koji je sudoper najbolji? Napravili smo usporedbu.

Razni pribor za rezanje, cijeđenje ili odlaganje savršeno zaokružuje asortiman sudopera. © Blanco

#IMPULS | Sudoperi novog dizajna nisu samo funkcionalan dio kuhinje koji se koristi isključivo za odlaganje i pranje prljavog posuđa, odnosno pripremanje namirnica. Svojim elegantnim izgledom i bojama prilagođavaju se modernim kuhinjama. Bilo da su izrađeni od nehrđajućeg čelika, granita ili keramike - svi imaju svoje prednosti, ali i moguće nedostatke. Napravili smo usporedbu.

Kuhinjski sudoperi se peru, grebu, ribaju, moraju izdržati toplinu, kiselinu i hladnoću, biti otporni na ​​kamenac i, ako je moguće, biti laki za održavanje, izdržljivi i privlačni. Sve ove uvijete moraju ispuniti materijali od kojih se sudoperi izrađuju. Bilo da se radi o eleganciji hladnog nehrđajućeg čelika, opipljivo ugodnom kamenom karakteru granita ili purističkom dizajnu keramike u svim bojama - odabir materijala je individualan i ovisi o pojedinačnom ukusu i upotrebi.

Dizajn

Za sve one koji vole boje savršen odabir su sudoperi od granita i keramike: Silgranit od Blanca ili keramika od Systemcerama u različitim nijansama. Keramički sudoperi su dostupni u sjajnoj i mat izvedbi. Posebno su u trendu antracitni, sivi ili crni – ugrađeni u ravnini s kamenom pločom. Međutim, klasično srebrni nehrđajući čelik u kombinaciji s tamnim kuhinjskim pločama od kamena ili drveta također izgleda vrlo ekskluzivno.

Održavanje

Tko ih ne poznaje: mrlje od kamenca u sudoperu i oko njega. Najbolji izbor, kako bi se izbjeglo dugotrajno održavanje sudopera, su granitni ili keramički sudoperi. Sudoper od nehrđajućeg čelika također se lako održava, premda su na njemu vidljivije mrlje od kamenca i otisci prstiju.

Higijena

Svi materijali od kojih se izrađuju sudoperi zaslužuju Oscara za svoja higijenska svojstva. Na primjer, Blanco sudoperi Silgranit PuraDur zaštićeni su patentiranom formulom koja djeluje kao zaštitni štit od prljavštine i bakterija. Rast higijenski relevantnih bakterija tako se smanjuje do 98 posto. Nehrđajući čelik također ima vrlo dobru higijensku zaštitu, zahvaljujući svojoj glatkoj i homogenoj površini. Glatka površina Systemceram keramičkih sudopera je neutralna za okuse i mirise te je potpuno higijenska, a na CleanPlus zaštićenoj površinini se ne može zadržati kamenac.

Vrućina & tvrdoća

Vruće posuđe ili smrznuta hrana se često stavljaju u sudoper, ali to nije problem niti za jedan materijal od kojih je on izrađen. Nije važno radi li se o nehrđajućem čeliku, granitu ili keramici, vruće posuđe se može bez oklijevanja staviti u sudoper. Sva tri materijala su također otporna na oštećenja, iako su granit i keramika (koji su otporni i na kiseline, ogrebotine i tragove rezanja), zbog tvrdoće materijala na prvom mjestu. U usporedbi s njima, nehrđajući čelik se relativno lako ogrebe. Dodatno, kod tvrdih granitnih sudopera treba biti oprezan s osjetljivim posuđem.

Cijena

Keramički sudoperi su najskuplji, a i materijal je vrlo težak - sudoper može težiti do 20 kg. Najjeftinija opcija je nehrđajući čelik, iako postoje vrlo velike razlike u kvaliteti. Za više informacija obratite se našim referentima u telefonskoj prodaji i prodajnim predstavnicima. 

 

WEBKATALOG: Svi sudoperi u Schachermayeru

( )