Alle News Impuls

Jednostavna primjena UV ljepila

Pravilna primjena i savršeno ljepilo jamče čvrstoću i najvišu kvalitetu. © Bohle

#IMPULS | Lijepljenje materijala važan je tehnički dio u modernoj izradi namještaja i opremanju trgovina. Međutim, postoje jasne razlike u dizajnu, koje se očituju u kvaliteti i izgledu. Ovdje možete saznati kako optimalno izvršiti lijepljenje stakla.

Optimalno kreiranje radnog mjesta, savršena priprema i ispravan odabir materijala čine značajnu razliku. Prvi korak je osigurati čistu površinu kako bi se postigli najbolji mogući rezultati. Sve površine za lijepljenje moraju biti čiste, suhe i bez masnoće. Sredstvo za čišćenje koje se koristi ne smije ostavljati ostatke niti stvarati slojeve razdvajanja. Prema potrebi, ako materijal to zahtijeva, površina se prethodno obrađuje. 

Postavljanje & fiksiranje

Sljedeći važan korak je precizno postavljanje dijelova koji se planiraju zalijepiti. Ljepilo polimerizira tijekom stvrdnjavanja i formira mrežu. U slučaju da ljepljivi dio nije dovoljno fiksiran, ova mreža će se oštetiti i čvrstoća će biti smanjena.

UV ljepila

Kombinacija materijala, vremenski uvjeti i opterećenja koja se javljaju odlučujući su kriteriji za odabir pravog ljepila. Može se birati između nisko viskoznih, kapilarnih ljepila ili srednje viskoznih, otpornih na udarce kao i elastičnih ljepila. Zbog svojstava materijala i kemijske nekompatibilnosti, moguće je da se UV ljepila ne mogu koristiti. U Schachermayeru, također, postoji rješenje i za ove posebne slučajeve, kao što su odgovarajuće UVA svjetiljke za stvrdnjavanje UV ljepila.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )