Alle News U praksi

Vidikovac Jakobskreuz u Tirolu

© Thaler Stefan Photography

#U PRAKSI | Na vrhu brijega Buchensteinwand u prekrasnom tirolskom Pillerseetalu, realiziran je najveći vidikovac u obliku križa na svijetu, i to uz sudjelovanje Schachermayera. Turistička atrakcija, visine nešto manje od 30 metara, pruža fantastičan pogled i neusporedivo iskustvo. Zbog svojih prednosti kao što su dizalo, platforme za razgledavanje ili prostorije za seminare, ovaj vidikovac je popularno odredište mnogih hodočasnika.

Arhitektonski upečatljiva zgrada na vrhu brijega Buchensteinwand nadvisuje se ponosno nad dolinom. Poznatom stazom "Jakobsweg", koja vodi kroz dolinu, svake godine kroz regiju prolaze brojni hodočasnici. Sada mogu doći i na vrh Buchensteinwanda u razgledavanje novog simbola Tirola.

Posebna atrakcija

Sa platformi za razgledavanje na visini od 30 metara pruža se prekrasan pogled na Loferer i Leoganger Steinberge, Wildseeloder, pa čak i Kitzbüheler Horn. Unutar četiri kraka križa nalaze se grijane prostorije za razgledavanje i izlaganje, koje se također mogu unajmiti za seminare i vjenčanja. Križ obložen sa 23.500 kvadratnih metara ariša smješten je u sjevernom dijelu Alpi i danima kada je vidljivost jasna se može vidjeti sa udaljenosti od 30 kilometara. Izvanredna konstrukcija uživa veliku popularnost otkad se otvorila te se u skladu s tim intenzivno koristi i posjećuje. Filozofija Jakobskreuza počiva na četiri stupa: to je odredište s prekrasnim pogledom na planine i posebno mjesto za punjenje baterija, to je hodočasničko odredište i mjesto vjerskih i duhovnih događanja, to je "mjesto razmišljanja" kada se ovdje održavaju inovativni seminari ili radionice i to je jedinstveno mjesto na kojem posjetitelji mogu pogledati izložbe i poslušati predavanja. 

Materijali & stručni savjeti

Kuća Schachermayer je svojim stručnim savjetima i materijalima pridonijela realizaciji ovog jedinstvenog vidikovca i to u području konstrukcija terase.

 

VIŠE INFORMACIJA: Jakobskreuz

( )